Ingrediente: - 10 litri lapte de capra; - 800 ml iaurt s au zer acru - cheag- 10 picaturi Lactoferm;
Se amesteca foarte bine laptele cu iaurtul, se incalzeste la 35 grade, se pune cheagul,se amesteca bine si se pune la prins undeva la caldura. Dupa inchegare se taie cuburi si se lasa 10 minute pt a iesi zerul. Se pune oala pe foc si se marunteste cu telul pana se fac bobite marunte si in acelasi timp masuram temperatura sa ajunga la 40 de grade. Punem deoparte oala la caldura si lasam 1-2 ore dupa care luam o bucatica de branza din oala si incercam sa o topim intr-o oala cu apa fierbinte si sarata. Daca branza se topeste este gata pentru cascaval daca nu o mai lasam o jum.de ora si incercam din nou,daca tot nu se topeste mai lasam . Apa trebuie sa fie fierbinte nu clocotita. Dupa topire o presam cu palmele si o impaturim ca pe un aluat pana nu mai are zer. Apoi il punem in forma si il invartim de cateva ori. Dupa o zi pus la rece pentru maturare si mai tarziu afumare.
Buna doamna Nico si "Hristos a inviat" am o intrebare cit timp se lasa cascavalu in forma si inainte de pus la maturare se infoleaza sau cind se infoliaza sau daca e nevoie sa il infoliem? Multumesc.
ADEVARAT A INVIAT ! SE LASA IN FORMA CCA 12 ORE SI SE PUNE IN FOLIE DUPA CATEVA ZILE,SA SI FACA O CRUSTA PE DEASUPRA SI EVENTUAL AFUMAT SI DUPA...INFOLIAT.
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.