3 l lapte 50 gr iaurt-pe al carui ambalaj sunt doar culturi selectionate, nu si alte adausuri pe langa lapte.iaurtul se lasa la temperatura camerei de cu o zi inainte, ca Sa inceapa sa lucreze mai puternic Cheag dupa indicatiile producatorului pt branzeturei moi Se incalzeste laptele la 40=45 de grade incet, se adauga cultura de iaurt si se amesteca foarte bine, se lasa cam 10 minute. Se adauga cheagul diluat in putina apa, nu conteaza cantitatea exacta de apa, o lingura doua, nu va stresati cu asta. Se amesteca foarte bine si se lasa cam o ora pastrand rtemepratura . Se taie masa densa formats cu un cutit cu lama lunga, facand caroiaje ca la tabla de sah, cu cutitul tinut cam la 45 de grade. Se amesteca usor sa se desfaca acele cuburi, insa incet si usor. Daca amestecati prea mult sau prea tare va rezulta o branza mai densa si mai tare. Mozzarella e o branza moale si fina. Intre timp se incepe scurgerea zerului in alt vas, zer care se pastreaza nu se arunca. In continuare se pastreaza la 4o de grade. Se amesteca usor tot intorcand masa de branza care incepe sa se formeze, ca sa aiba mereu aceeasi temperatura. Cam dupa 50 de minute se incepe testarea. Se ia un vas mai mic, un castron, in care avem apa la 70 de grade, se taie o bucatica din masa de branza si sew cufunda in castron. Dupa cateva secunde se incearca daca se poate intinde, iar daca se poate se incepe lucrurl. Daca nu se poate si bucatica se rupe in loc sa se intinda se mai lasa putin ,cam 10 minute. Se ia masa de branza, se cufunda in castronul cu apa fierbinte si apoi se intinde ca plastilina, se impature, se intinde din nou, periodic incalzind-o in apa fierbinte. Se arunca apoi in apa rece in care avem cateva cuburi de gheata, si putina sare, dar nu multa,sa se formeze masa de branza. Sarea nu trebuie sa se simta in branza. Acest tip de branza intinsa, care se poate desface in fire, se numeste "pasta"filata" adica branza intinsa, datorita procedeului. Se poate pastra in zerul obtinut, la frigider, cam o saptamana, sau mai mult in ulei de masline cu mirodenii-cimbru, maghiran, levantica, fulgi de ardei iute- taiata in bucati ceva mai mici.
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.